A fokhagyma gyógyhatásai

Nagyanyáink sokszor mondták már nekünk, hogy együnk fokhagymát, mert az minden betegségünket elmulasztja. Mi pedig ódzkodunk a fokhagyma nyersen való fogyasztásától, hiszen igen erős és szúrós a szaga. Rendszeres fogyasztásával azonban sok betegség megelőzhető és kezelhető, így fogyasztását érdemes megfontolnunk.

fokhagyma3

A fokhagyma jó hatással van a bélrendszerre és az egész emésztési folyamatra. Oldja a különböző görcsöket, erősíti a gyomrot és megszünteti a felfúvódást. Még féregűző hatást is tulajdonítanak neki, ezért a rendszeres használatával ki lehet irtani a szervezetben megbújó különböző férgeket és parazitákat is.

A fokhagyma rendszeres fogyasztása megelőzi a magas vérnyomás kialakulását. Sajnos a már kialakult és súlyos magas vérnyomás esetében önmagában kevés, viszont rendszeres fogyasztása mellett kevesebb gyógyszerre lehet szükségünk.

Nem engedi összetapadni a vérlemezkéket, ezért ha rendszeresen fogyasztunk belőle, akkor meg lehet előzni a vérrögök képződését is.

Előbbi tulajdonságából fakad az is, hogy képes arra, hogy az esetlegesen kialakuló szívinfarktust is megelőzzük vele, hiszen szívben is biztosítja az erek átjárhatóságát. 

A fokhagyma rendszeres használatával megelőzhetjük az érelmeszesedést és segít a koleszterinszint csökkentésében is. 

Nem sokan tudják, de a legújabb tanulmányok azt is bebizonyították, hogy igen jó hatással van a vércukorszintre is, mivel normalizálja azt, ezért a cukorbetegeknek kiemelten fontos a sok fokhagyma fogyasztása.

A fokhagyma erős baktériumölő, ezért kiválóan alkalmas mind külsőleg, mind belsőleg a bakteriális fertőzések kezelésére.

Külsőleg alkalmazva kiváló a gennyes sebek kezelésére, még a herpeszt is gyorsan elmulasztja. 

Fogyasszunk tehát sok fokhagymát természetesen vagy kapszula formájában!

Fokhagymaolaj kapszula1000 mg 90 db (Vitaking)

-13% Fokhagymaolaj kapszula 1000 mg 90 db (Vitaking)

A fokhagyma több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot - vitamin, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz, amik nagyon jó haátssal vannak az egészségre.

Ár: 1690 Ft
1945 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1 FokhagymaExtraktum 30 db

Interherb NAPI1 Fokhagyma Extraktum 30 db

A Fokhagyma tradicionálisan használt közkedvelt gyógy- és fűszernövény. A megfelelő koleszterinszintért étrend-kiegészítő.

Ár: 1350 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!